Amsterdam - Parijs - Antananarivo, 21 Juli 2004

De reis naar Schiphol verloopt als een treintje, we vertrekken om kwart voor acht en staan vijftig minuten later alweer op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs.

Wel heb ik inmiddels al een grondige massage gehad, want alle bellen begonnen natuurlijk weer meteen te rinkelen bij het passeren van de controlepoortjes.

En raad eens, er werd niets gevonden, het was WEER m'n riem die een en ander deed afgaan!!!

Vliegveld Charles de Gaulle is tamelijk groot, en dus wordt iedereen met bussen naar de verschillende terminals vervoerd. Goed geregeld, zou je dus zeggen... Dat is helaas niet zo!!! De aan- en afvoer van alle wachtenden is namelijk niet helemaal je van het, aan de voorkant konden de mensen niet weg vanwege gesloten deuren en aan de achterkant kwamen er steeds meer reizigers bij.
Gevolg, de achterste mensen moesten tegen de stroom van de roltrap in weer naar boven proberen te klauteren, om maar niet verpletterd te worden door de grote groep die vooraan stond!!! Erg gevaarlijk...

Daarna douane-controle, weer een hele rij mensen, en slechts één röntgen-scanner. Met als eindresultaat meer dan drie kwartier vertraging door een hele slechte logistieke afhandeling. En zeker drie mensen in ademnood, want ik moest m'n schoenen uitdoen na het zoveelste alarm!!!

De vlucht zelf duurt altijd weer langer dan verwacht, maar we vermaken ons prima met een filmpje en de "game boy" spelletjes op je eigen video-schermpje. Caveman vinden Ineke en ik het leukst, we komen tot level veertien!!!

Om achttien over tien 's-avonds landen we op vliegveld Antananarivo / Madagascar, en maken we kennis met de hele groep en onze reisleidster Marjan. Iedereen is bezig de koffers te verzamelen en alvast wat geld te wisselen, maar uiteindelijk blijven drie personen, te weten Gerard, Elena en reisleidster Marjan zonder koffer. Een hele vervelende situatie, die heel wat extra wachttijd met zich mee brengt...

Velen van ons hebben de status "Miljonair" inmiddels weer bereikt, en dat voor slechts €350,=. Madagascar kent twee rekeneen-heden binnen hun geldstelsel, de Malagasy Franc (MF) en de Ariari, die weer vijf Malagasy Franc waard is. Verwarrend dus...

Rond kwart over twaalf arriveren we uiteindelijk doodvermoeid in hotel White Palace, en zijn we blij dat er een heerlijk bedje voor ons klaarstaat.

<< Vorige     Volgende >>

All rights reserved, © 2004 - 2010.