Brussels - Entebbe, 18 Juli 2008

Alhoewel we al erg op tijd op Brussels Airport zijn, duurt het eeuwen voor we uiteindelijk door de douane kunnen. Eerst in rij vijf, daarna naar twaalf, en dan nog eens verkassen, het voordeel van de E-tickets wordt hier echt helemaal teniet gedaan.
En we knijpen 'm, want "boarding time" staat op tien uur, en daar zijn we inmiddels al geruime tijd overheen. Net als gedacht wordt het ergste gehad te hebben, zien we een enorme rij bij de security check. Gelukkig mogen we er via een shortcut langs, en kunnen we na een korte toiletstop aan-sluiten in de laatste rij.

Eindelijk zitten we in het vliegtuig, een Airbus A330, en op vrij riante plaatsen, net achter de business class. De vlucht duurt lang, maar geluk-kig gebeuren er geen gekke dingen onderweg. Op Entebbe airport eerst weer eens aansluiten in de zoveelste rij van vandaag, dit keer voor het visum. Maar dat gaat hier wonderbaarlijk snel...

Met onze koffers mogen we zo door de douane, en éénmaal buiten zien we een delegatie met Habari-bordjes, die zullen wel voor ons zijn. Het blijkt dat er op dit moment twee groepen gearriveerd zijn, de Uganda-Tanzania groep en de Uganda-Rwanda groep. We hebben dan ook zojuist kennis gemaakt met de verkeerde medereizigers, maar niet getreurd, want nu bekend is met wie er wel gereisd wordt, stellen we ons gewoon nog eens voor.
Daarna moet er het één en ander aan geld gewisseld worden, en Ineke gooit zich hiervoor in de strijd. Het wordt een lange wacht-sessie voor de achterblijvende groepsleden, maar uiteindelijk zien we onze miljonairs terug.

Reden van deze vertraging blijkt een opmerkelijke Afrikaanse visie, men heeft namelijk in het kader van efficiency (ik wist niet dat ze dit woord kenden) al het geld in één keer ingezameld en gewisseld in Ugandese Shillingen. Natuurlijk gaat dat niet helemaal goed, men heeft niet genoeg valuta, en sommigen krijgen veel te weinig.
Vermoeid komen we uiteindelijk in het Entebbe airport guesthouse aan, waar we spontaan worden ontvangen door Mark en Yfke. en dan wordt het nog gezellig met elkaar, zodat iedereen pas rond middernacht in bed ligt...

<< Vorige     Volgende >>

All rights reserved, © 2008 - 2009.