Een mooi avontuur,

Dat was het zeker weer dit jaar. Heel anders dan het jaar ervoor, vooral de armoe was hier veel duidelijker zichtbaar. Maar ondanks dat blijven de meeste Afrikanen opvallend positief, en is men altijd vrien-delijk.

Zambia verraste ons met het Wildlife Camp, en de aller-eerste game-walk. Prachtig om zo dichtbij de olifanten te kunnen staan, zonder het gevoel te hebben dat het gevaarlijk is. Ook de nijlpaarden deden het goed, het knorrende geluid zullen we nooit meer vergeten.

Malawi zorgde voor een letterlijke "kink in de kabel", maar gelukkig konden we aan het einde allemaal opgelucht ademhalen!!! Lake Malawi was een leuke stop, net zoals de excursie naar het dorpje Chembe. De belabberd slechte wegen zorgen voor relatief lange reistijden.

Mozambique heeft zijn zaakjes goed op orde!!! Het toerisme staat weliswaar nog in de kinder-schoenen, maar de 'drive' is er, en wordt door de overheid ook actief gestimuleerd. Tofu was een 'once in a lifetime' avontuur, de walvishaaien waren fenomenaal en als toetje waren we ook nog getuige van een prachtig walvis-spektakel. Casa Rex was weer van een heel andere klasse, en velen van ons hadden er nog wat extra nachtjes willen blijven.

Het Kruger Park in Zuid-Afrika verrastte ons ook, in positieve zin. Op voorhand had ik het idee dat dit een soort van pretpark zou zijn, maar de uitgestrektheid camoufleerde dit perfekt. De accomodaties voldeden prima, net zoals de diner-bufetten. Er is hier voor elk wat wils...

Al met al kwam het Afrika-virus weer in alle hevigheid opzetten, en het lijkt wel alsof het hunkeren naar de prachtige natuur elk jaar toeneemt...

Thank you again, Africa, from Frank en Ineke.

All rights reserved, © 2007 - 2010.