Actie 2021

Persbericht

De hele wereld staat op dit moment op zijn kop door het COVID-19 virus. Ook wij kunnen op dit moment, zoals heel veel reizigers, niet meer naar ons geliefde Afrika. Omdat dit hele continent zwaar op het toerisme leunt, is het voor alle Afrikanen op dit moment extra moeilijk om te overleven, zo ook voor onze vaste gids Ismail Zziwa in Kaapstad.

Ismail is iemand die echt voor iedereen klaar staat, en alles met anderen zal delen. Hij is begaan met de minder bedeelden in zijn eigen land, en heeft ons meermalen geholpen met diverse Afrika-projecten. Maar nu komt hij zelf in de problemen, door het uitblijven van toeristen en het sluiten van alle luchthavens. Ook zijn backup-plan dreigt te mislukken, omdat iedereen het moeilijk heeft en elk dubbeltje twee keer omdraait voordat het uitgegeven wordt…

Wij zijn hem in de afgelopen jaren erg gaan waarderen en het is letterlijk een “verre” vriend van ons geworden. Als we in de buurt zijn, dan proberen we hem altijd even te ontmoeten, dat zou ook vorig jaar het geval zijn geweest. Het liep echter allemaal anders…

We hebben via Whatsapp nog regelmatig contact met elkaar, en vroegen ‘m natuurlijk ook hoe de situatie in Zuid-Afrika op dit moment is… Het wordt moeilijk, zo klonk het. Maar ondanks de donkere wolken die boven hem hangen, probeert hij positief te blijven. Ismail heeft altijd keihard gewerkt voor zijn business en dreigt nu langzaam alles te verliezen. En voor hem is er geen vangnet zoals in Nederland, in Zuid-Afrika is het ieder voor zich, en geldt “Survival of the Fittest”!!

Dit gunnen we hem niet, vandaar deze actie. Wij hopen met vele kleine giften toch een groots gebaar te kunnen maken, en vragen daarom om jullie hulp! Steun onze actie op www.doneeractie.nl en doneer!! Voor meer achtergrond-informatie, klik op de link: Actie Ismail Zzwiwa.

Hieronder de download link voor de posters, om zelf uit te printen en op te hangen: